|
5 stycznia 2022 | Ostatnio zmodyfikowano 10 stycznia, 2024 o 16:14 | Czas na przeczytanie: 11 minut

Stwierdza się bardzo dużo niezgodności z przepisami w odniesieniu do informacji prezentowanych na temat żywności w Internecie. Nadal powszechne jest choćby przypisywanie żywności właściwości leczniczych lub profilaktycznych, co jest zakazane na mocy przepisów. W ostatnim czasie lawinowo rośnie liczba powiadomień zgłaszanych przez przedsiębiorców do organów kontrolnych o naruszeniu przepisów dot. informacji na temat żywności. Takie zgłoszenia są rozpatrywane i w uzasadnionych przypadkach inspekcje podejmują stosowane działania.


Karolina Pruchniewicz
Prawnik | International Desk
Specjalizacja: Prawo międzynarodowe, product law, life sciences
Więcej artykułów tego autora

Pozostałe Artykuły



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *