W Kancelarii Prawnej RPMS wspiera klientów o profilu międzynarodowym,
Biegła znajomość języka angielskiego, włoskiego i hiszpańskiego pozwala jej skutecznie reprezentować polskich klientów zagranicą oraz świadczyć kompleksową pomoc prawną na rzecz obcokrajowców w Polsce. Jej praktyka koncentruje się na zagadnieniach z pogranicza prawa międzynarodowego, regulacyjnego, ochrony konsumentów oraz compliance, ze szczególnym uwzględnieniem sektorów: rolno-spożywczego (w tym wina i napojów spirytusowych), kosmetycznego, farmaceutycznego oraz ochrony środowiska.
Kompleksowo doradza w zakresie legalizacji pobytu, pracy i delegowania pracowników za granicy, zakupu nieruchomości we Włoszech, Hiszpanii i Portugalii (w tym due diligence) i zgodności regulacyjnej produktów (w tym znakowanie i bezpieczeństwo produktów).
Specjalistka ds. prawa konsumenckiego w Fundacji ProPublika, realizująca projekty, których partnerem jest Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
Uczestniczka, prelegentka i trenerka na międzynarodowych szkoleniach, konferencjach i seminariach w wielu krajach UE, a także m.in. Turcji, Gruzji, Armenii czy Norwegii. Wykładowczyni prawa w Podkarpackiej Akademii Wina w Krakowie.
Autorka artykułów naukowych i popularnonaukowych z dziedziny prawa i zrównoważonego rozwoju, m.in.:
Wyłączne prawo do odmiany roślin jako składnik masy upadłości, „Studia Prawnicze. Rozprawy i Materiały” wyd. Oficyna Wydawnicza Uniwersytetu Andrzeja Frycza Modrzewskiego w Krakowie, 2024.
Wine Tourism as an Instrument for Promoting Development in Polish Rural Areas, International Wine Law 2024, Lisbon (Portugal).
Claming sustainability isn’t enough! A legal and economic perspective on changes needed in the fashion sector
https://books.google.pl/books/about?id=2SQrEAAAQBAJ&redir_esc=y
Pesticidi e standard di sicurezza alimentare: qualche riflessione – Parte seconda
https://cibodiritto.com/pesticidi-e-standard-di-sicurezza-alimentare-qualche-riflessione-parte-seconda/
Od prawa do żywności do suwerenności żywnościowej: teoretycznoprawne i organizacyjne aspekty lokalnych systemów żywnościowych, „Studia Prawno-Ekonomiczne”, 118, t. CXVIII (2021), s. 75–94, wyd. Łódzkie Towarzystwo Naukowe
The Codex Alimentarius Standards Decision-making: Some Critical Remarks on an Ongoing Discussion, „European Food and Feed Law Review”, Volume 15, Issue 6 (2020), pp. 571 – 578.