|
7 sierpnia 2025 | Czas na przeczytanie: 14 minut

Czy robiąc zakupy spożywcze, zastanawiasz się czasem, jaką drogę musiał przebyć produkt, zanim trafił na półkę w sklepie? Pomijając sam proces jego wytworzenia, każdy artykuł spożywczy – zanim zostanie dopuszczony do obrotu na terenie Unii Europejskiej – musi przejść szczegółową procedurę rejestracyjną oraz spełnić szereg rygorystycznych wymogów prawnych.

W poniższym artykule w przystępny sposób przedstawiamy najważniejsze zasady i regulacje związane z wprowadzaniem żywności do obrotu na rynku UE.


Anna-Maria Sobczak
RADCA PRAWNY, Profesjonalny pełnomocnik przed UPRP, EUIPO, WIPO
Specjalizacja: Prawo własności intelektualnej, prawo mediów i reklamy, zwalczanie nieuczciwej konkurencji,...
Więcej artykułów tego autora

Pozostałe Artykuły


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *