|
23 kwietnia 2023 | Ostatnio zmodyfikowano 17 grudnia, 2023 o 11:50 | Czas na przeczytanie: 9 minut

Choć prawo własności intelektualnej kojarzy się na ogół z wynalazkami technicznymi, jego zasięg jest znacznie szerszy. Ochrona w zakresie IP sięga także do przetwórstwa spożywczego oraz procesów wytwarzania żywności, które ulegają nieustannym zmianom w miarę rozwoju technologicznego społeczeństwa.

Receptury kulinarne to dla wielu firm, takich jak np. Coca-Cola, McDonalds czy KFC, źródło sukcesu na ogromną skalę. Czy da się skutecznie zastrzec recepturę żywności?


Karolina Pruchniewicz
Prawnik | International Desk
Specjalizacja: Prawo międzynarodowe, product law, life sciences
Więcej artykułów tego autora

Pozostałe Artykuły



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *