|
23 września 2024 | Ostatnio zmodyfikowano 25 września, 2024 o 12:52 | Czas na przeczytanie: 7 minut

Sprzedaż napojów alkoholowych w restauracji wymaga nie tylko posiadania stosownego zezwolenia, ale również przestrzegania innych obowiązujących przepisów w tym zakresie. Jeden z nich został zmieniony w lutym bieżącego roku, a wchodząca w życie od 20 sierpnia zmiana dotyczy przekazywania informacji na temat objętościowej zawartości alkoholu znajdującej się serwowanych na miejscu napojach alkoholowych. Na czym dokładnie polega? W jaki sposób należy znakować alkohol po zmianach? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdują się w poniższym artykule.


Karolina Pruchniewicz
Prawnik | International Desk
Specjalizacja: Prawo międzynarodowe, product law, life sciences
Więcej artykułów tego autora

Pozostałe Artykuły


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *